Hoofdpijn of migraine?

Shiatsu, acupunctuur en de juiste voeding helpt

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Maar als het heel frequent is of heel zwaar, dan is dat meer dan hinderlijk. Het maakt werken tijdelijk onmogelijk en zorgt ervoor dat u thuis niet meer functioneert en niet meer de dingen kunt doen die u graag doet. Met verschillende behandelingen en adviezen breng ik verlichting aan bij cliënten die aan dergelijke ernstige hoofdpijn of migraine lijden.

Wat helpt tegen hoofdpijn en migraine?

Helaas is er geen wondermiddel waardoor u hier nooit meer last van heeft. Maar wat wel helpt tegen hoofdpijn en migraine, is de oorzaak van deze aandoeningen behandelen. Hierdoor heeft u minder vaak last van hoofdpijn en zal migraine ook minder vaak optreden.

Oorzaak aanpakken

Doordat de oorzaak per persoon verschillend is, is mijn behandeling van hoofdpijn en, of migraine ook altijd uniek. En juist doordat ik kijk naar de signalen van uw lichaam en luister naar het verhaal dat u vertelt, ben ik effectief in de behandeling van hoofdpijn en migraine. De oorzaak van uw klacht wordt zo immers aangepakt.

Combinatie van behandelingen

De aanpak van hoofdpijn en migraine is vaak een combinatie van verschillende behandelingen. Net wat u op dat moment nodig heeft en net wat u op dat moment ook aankunt. En blijkt dat het toch niet voldoende effect heeft? Dan zoeken we verder naar iets wat wel werkt.

Acupunctuur bij hoofdpijn en migraine

Met acupunctuur behandel ik cliënten die lijden aan zware hoofdpijn en migraine. Dit kan de gewone acupunctuur zijn waarbij naalden op bepaalde meridianen van het lichaam worden gezet. Maar het kan ook ooracupunctuur zijn. In dat geval plaats ik hele kleine naaldjes of kogeltjes in het oor. Die blijven een paar dagen zitten en oefenen zo ook langere tijd invloed uit. Het bestrijden van pijn wordt vaak effectief aangepakt met een combinatie van zowel lichaamsacupunctuur tijdens de behandeling en ooracupunctuur die de dagen erna doorwerkt.

Shiatsu: massage bij spanningshoofdpijn

Shiatsu is eveneens een doeltreffende aanpak om migraine en hoofdpijn te behandelen. Shiatsu is een massage die werkt met drukpunten. Via de duimen oefen ik op bepaalde plekken op het lichaam druk uit. Wordt bijvoorbeeld de hoofdpijn veroorzaakt door stress of spanning, dan is deze energiegevende massage een echte verlichting.

Voedingsinterventie

Een andere aanpak bij hoofdpijn en migraine is voedingsinterventie. Sommige soorten hoofdpijn en migraine worden namelijk veroorzaakt door een verkeerde balans in het lichaam. Die balans ontstaat als de stofwisseling is verstoord. Door bepaalde producten niet meer te gebruiken en andere voeding juist wel of meer te gaan eten, wordt die balans weer hersteld en neemt de hoofdpijn of migraine af.

Laat uw migraine of hoofdpijn behandelen, bij Sakura Care in Lijnden

Ontdekken wat het beste gedaan kan worden tegen hoofdpijn en migraine is vaak een zoektocht. Met mijn kennis van de oosterse geneeskunde en de jarenlange ervaring in mijn praktijk, weet ik waar ik naar moet kijken en welke aanpak effect kan hebben. Daar help ik ook u graag mee. Heeft u vaak last van hoofdpijn of beïnvloedt migraine uw leven? Maak dan een afspraak bij mijn praktijk Sakura Care in Lijnden.
Button: afspraak maken

Testimonials

Wat onze klanten zeggen

Via een collega van mij bij Michael terecht gekomen in verband met chronische kniepijn na een operatie en uitgebreid revalidatietraject.

Het reguliere traject was nog gaande maar gaf weinig verbetering. Reden om een andere aanpak te overwegen.

Daarnaast was ik zelf als arts heel benieuwd naar de wijze en werking van acupunctuur.

Eerst telefonisch overleg gehad met Michael waarbij bleek dat hij goede ideeën had over de aanpak en in 2-3 behandelingen resultaat wilde boeken.

Dat sprak mij erg aan en wilde ik graag proberen.

Met verschillende technieken ( massage, warmte, acupunctuur, dry needling) die niet pijnloos waren maar wel goed te verdragen heeft hij mij in 3 behandelingen ( binnen 3,5 weken)  van de ergste pijn afgeholpen en de beweeglijkheid van mijn knie verbeterd.

Ongelooflijk snel en goed resultaat waar ik heel blij mee ben.

Michael heeft een hele deskundige en gerichte aanpak waarbij hij verschillende technieken goed weet te combineren om maximaal effect te bereiken.

Inmiddels heb ik na zijn behandelingen met fysiotherapie verder kunnen trainen en kan ik weer wandelen en fietsen zonder pijn. Afgelopen week heb ik zelfs weer getennist!

Fantastisch resultaat.

Mevr. J

“Via een vriendin ben ik bij Michael voor een behandeling gekomen voor mijn onderrug.

Ik liep al maanden met een zeurende pijn en probeerde dat te verhelpen met diverse olie’s en zalfjes maar dat loste niks op.

Met de Dorn therapie die Michael toepaste ging het snel beter, eerst wekelijks maar na

4 keer was ik praktisch van de pijn af. Nu doe ik het alleen als onderhoud 1 keer per

6 of 8 weken en dat bevalt prima het houdt mijn rug los en soepel.

Ik kan zijn behandeling van harte aanraden.”

Ria Hoefsmit
Telefonisch een afspraak maken kan via het volgende telefoonnummer, appen gaat sneller:
WeCreativez WhatsApp Support
Stel hieronder je vraag
👋 Hi, wil je een afspraak maken?
Scroll naar top