Hooikoorts & hooikoortstape

Doeltreffende behandeling van hooikoorts

Er is weinig waar zoveel mensen zoveel last van hebben als hooikoorts. Niezen, kriebelende ogen, jeuk in de mond en flinke vermoeidheid. En wie zijn toevlucht tot antihistamine zoekt, heeft vaak nog meer last van vermoeidheid. Hooikoortsklachten kunnen echter flink verminderen door hooikoortstape. Een vrij eenvoudige, maar vaak heel doeltreffende oplossing. In mijn massagepraktijk Sakura Care help ik daar regelmatig mijn cliënten mee.

Wat is hooikoortstape?

Hooikoortstape is medical taping en wordt op de rug aangebracht. Ook bekend als kinesiotape dat we vaak zien op benen of armen van mensen met een sportblessure. In de opvallende kleuren blauw of roze of gewoon zwart. Als hooikoortstape is het dus van hetzelfde materiaal, maar door de plek waar het wordt opgebracht en door de behandeling daaraan voorafgaand, vermindert het de hooikoortsklachten vaak al binnen een paar uur.

Hooikoorts, een pollenallergie

Hooikoorts is een allergische reactie van het lichaam op pollen, een pollenallergie dus. Het afweersysteem reageert alsof er gevaarlijke stoffen het lichaam binnenkomen en maakt histamine aan. Dit zorgt voor de bekende en heel vervelende klachten.

Hoe werkt tape bij hooikoorts?

Tape werkt bij hooikoorts door het effect dat bindweefsel heeft op het immuunsysteem. Als dat systeem geïrriteerd is door de pollen in de lucht, kan het via het bindweefsel weer tot rust worden gebracht. Het aanbrengen van tape op de juiste hoogte van de rug en in de juiste vorm, prikkelt de huid en brengt prikkels over naar het immuunsysteem. Het resultaat hiervan is dat het immuunsysteem minder heftig reageert op de hooikoortsprikkels en minder stoffen als afweer daarop aanmaakt. Ofwel, er zijn minder hooikoortsklachten.

Hooikoortstape met bindweefselmassage

Zelf heb ik gemerkt dat het effect van hooikoortstape versterkt wordt als voorafgaand aan het aanbrengen ervan, eerst nog een bindweefselmassage gegeven wordt. Deze massage en de tape samen, blijken in de praktijk heel effectief te zijn tegen hooikoortsklachten.

Massagepraktijk in westerse en oosterse behandelmethodes

Sakura Care is een massagepraktijk waar westerse en oosterse behandelmethodes worden gecombineerd. Ik kijk naar wat het lichaam nodig heeft en pas daar de behandeling op aan. Dat kan ook acupunctuur zijn, cupping, guasha of een massage. En in het hooikoortsseizoen dus ook behandelingen met medical tape om de klachten van hooikoorts te verminderen.

Hooikoortstape door Sakura Care in Lijnden

Ontdek zelf of hooikoortstape ook helpt bij uw hooikoorts en boek nu een afspraak voor een behandeling. U vindt mijn praktijk aan de Hoofdweg in Lijnden, vlakbij Hoofddorp, Badhoevedorp en Aalsmeer. Tot snel!

Testimonials

Wat onze klanten zeggen

Via een collega van mij bij Michael terecht gekomen in verband met chronische kniepijn na een operatie en uitgebreid revalidatietraject.

Het reguliere traject was nog gaande maar gaf weinig verbetering. Reden om een andere aanpak te overwegen.

Daarnaast was ik zelf als arts heel benieuwd naar de wijze en werking van acupunctuur.

Eerst telefonisch overleg gehad met Michael waarbij bleek dat hij goede ideeën had over de aanpak en in 2-3 behandelingen resultaat wilde boeken.

Dat sprak mij erg aan en wilde ik graag proberen.

Met verschillende technieken ( massage, warmte, acupunctuur, dry needling) die niet pijnloos waren maar wel goed te verdragen heeft hij mij in 3 behandelingen ( binnen 3,5 weken)  van de ergste pijn afgeholpen en de beweeglijkheid van mijn knie verbeterd.

Ongelooflijk snel en goed resultaat waar ik heel blij mee ben.

Michael heeft een hele deskundige en gerichte aanpak waarbij hij verschillende technieken goed weet te combineren om maximaal effect te bereiken.

Inmiddels heb ik na zijn behandelingen met fysiotherapie verder kunnen trainen en kan ik weer wandelen en fietsen zonder pijn. Afgelopen week heb ik zelfs weer getennist!

Fantastisch resultaat.

Mevr. J

“Via een vriendin ben ik bij Michael voor een behandeling gekomen voor mijn onderrug.

Ik liep al maanden met een zeurende pijn en probeerde dat te verhelpen met diverse olie’s en zalfjes maar dat loste niks op.

Met de Dorn therapie die Michael toepaste ging het snel beter, eerst wekelijks maar na

4 keer was ik praktisch van de pijn af. Nu doe ik het alleen als onderhoud 1 keer per

6 of 8 weken en dat bevalt prima het houdt mijn rug los en soepel.

Ik kan zijn behandeling van harte aanraden.”

Ria Hoefsmit
Telefonisch een afspraak maken kan via het volgende telefoonnummer, appen gaat sneller:
WeCreativez WhatsApp Support
Stel hieronder je vraag
👋 Hi, wil je een afspraak maken?
Scroll naar top