Guasha

Guasha: eeuwenoude Chinese schraaptechniek

Guasha, oftewel ‘schraaptechniek’, is net zoals acupunctuur en cupping een eeuwenoude methode uit de Chinese geneeskunde. Bij Guasha schraapt de behandelaar met een ossekam of een instrument van chirurgisch staal over de huid. Met deze revolutionaire methode worden verstoringen in het onderhuids bindweefsel opgespoord en verwijderd.

Hoe werkt Guasha?

Guasha is tegelijkertijd diagnose en therapie. Als diagnosevorm spoort Guasha de belastingsproblemen in het onderhuids weefsel op. Via het schrapen worden die vervolgens naar een punt gestuwd waarbij ze door het lichaam verwijderd kunnen worden.

Guasha als therapie

Als Guasha wordt ingezet als therapie, wordt het onderhuids bindweefsel onderzocht op problemen. Het resultaat van dat onderzoek wordt zichtbaar op de huid in de vorm van rode stippen of vlekken (petechiae of echymosis). Dit zijn kleine bloeduitstortingen (“sha” in het Chinees) net onder de huid. Hoe gek het ook klinkt, deze stippen zijn het zichtbare resultaat van het genezingsproces! Na enkele dagen verdwijnen ze weer.

Wanneer is Guasha een geschikte behandeling?

Guasha wordt onder meer ingezet bij nek- en schouderklachten, slijmbeursontstekingen, rugklachten en bij maag-, long- en darmproblemen.

Guasha bij Sakura

In mijn behandelingstraject is Guasha een onderdeel van het grotere geheel. Vaak wordt een Guasha behandeling gevolgd door massage en cupping of acupunctuur. Zoals alles in de traditionele Chinese geneeskunde is Guasha onderdeel van een breder behandelplan.

Neem vrijblijvend contact op of meer informatie of boek een behandeling in.

Testimonials

Wat onze klanten zeggen

Via een collega van mij bij Michael terecht gekomen in verband met chronische kniepijn na een operatie en uitgebreid revalidatietraject.

Het reguliere traject was nog gaande maar gaf weinig verbetering. Reden om een andere aanpak te overwegen.

Daarnaast was ik zelf als arts heel benieuwd naar de wijze en werking van acupunctuur.

Eerst telefonisch overleg gehad met Michael waarbij bleek dat hij goede ideeën had over de aanpak en in 2-3 behandelingen resultaat wilde boeken.

Dat sprak mij erg aan en wilde ik graag proberen.

Met verschillende technieken ( massage, warmte, acupunctuur, dry needling) die niet pijnloos waren maar wel goed te verdragen heeft hij mij in 3 behandelingen ( binnen 3,5 weken)  van de ergste pijn afgeholpen en de beweeglijkheid van mijn knie verbeterd.

Ongelooflijk snel en goed resultaat waar ik heel blij mee ben.

Michael heeft een hele deskundige en gerichte aanpak waarbij hij verschillende technieken goed weet te combineren om maximaal effect te bereiken.

Inmiddels heb ik na zijn behandelingen met fysiotherapie verder kunnen trainen en kan ik weer wandelen en fietsen zonder pijn. Afgelopen week heb ik zelfs weer getennist!

Fantastisch resultaat.

Mevr. J

“Via een vriendin ben ik bij Michael voor een behandeling gekomen voor mijn onderrug.

Ik liep al maanden met een zeurende pijn en probeerde dat te verhelpen met diverse olie’s en zalfjes maar dat loste niks op.

Met de Dorn therapie die Michael toepaste ging het snel beter, eerst wekelijks maar na

4 keer was ik praktisch van de pijn af. Nu doe ik het alleen als onderhoud 1 keer per

6 of 8 weken en dat bevalt prima het houdt mijn rug los en soepel.

Ik kan zijn behandeling van harte aanraden.”

Ria Hoefsmit
Telefonisch een afspraak maken kan via het volgende telefoonnummer, appen gaat sneller:
WeCreativez WhatsApp Support
Stel hieronder je vraag
👋 Hi, wil je een afspraak maken?
Scroll naar top