Cupping

Hoe werkt cupping?

Cupping is een heel stevige massagevorm om op een intense manier pijn te bestrijden. Hiervoor worden cups gebruikt, glazen of plastic bollen die op de huid vacuüm worden gezogen via een klein pompje. Deze behandeling pakt diepgelegen spierkrampen en gifstoffen aan. Cupping wordt ook vaak een ‘zuigtechniek’ genoemd.

Cupping bij spierpijn en griep

Net als bij een stevige massage of bindweefselmassage, worden met cupping de diepere huidlagen bereikt. Het stimuleert de doorbloeding en brengt spieren weer in beweging. Deze behandeling is daarom uitermate geschikt bij klachten die zich uiten via spierpijn. Ook kan cupping worden toegepast bij verkoudheid en beginnende griep doordat het de doorbloeding en lymfecirculatie verbetert wat het immuunsysteem versterkt.

Een behandeling met cupping

Voordat een behandeling met cupping kan worden geadviseerd, zal uw therapeut eerst uw klachten analyseren en goed kijken naar uw algehele gezondheid. Wordt daarna met cupping gestart, dan worden tijdens de behandelingen cups op de huid gezet en vacuüm gezogen. In de lijn van de energiebanen, de meridianen, worden deze cups over de huid bewogen. Tijdens de behandeling trekken de cups gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere huidlagen naar de oppervlakte. Pijn en spierspanning nemen dan snel af. Cupping kan zeker in het begin als pijnlijk worden ervaren maar dit wordt minder naarmate het vaker wordt gedaan.

Cupping, niet voor iedereen

Een behandeling met cupping is niet geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk of bij een zwangerschap. Wie last heeft van spataderen, kan de benen beter niet met de cups laten behandelen. Het spreekt voor zich dat cupping niet kan worden toegepast bij open wonden, op een zonverbrande huid of bij brandwonden.

Na de behandeling

Na de behandeling zullen op de huid blauwe tot zwarte ronde plekken komen. Dit is absoluut normaal en deze plekken verdwijnen net als een gewone blauwe plek, na een paar dagen. Ook zal het behandelde gebied enkele dagen beurs aanvoelen. De hersteltijd wordt per behandeling korter.

Wanneer cupping?

Cupping is vooral heel effectief op de diepere huidlagen. Het wordt meestal toegepast als pijnbestrijding bij verschillende klachten en om allerlei ziektes te bestrijden. Cupping is geschikt bij onder meer:

  • Sportblessures
  • Spierspanning door stress
  • Rug- en armklachten
  • Schouderklachten of frozen shoulder
  • Hoofdpijn en migraine
  • Verkoudheid of griep

Cupping, een vorm van acupunctuur

Cupping werkt met de energiebanen van het lichaam, de meridianen. Tijdens de behandeling houdt het net als acupunctuur, rekening met de drukpunten. Cupping lost stagnaties in het lichaam op doordat het energie en bloed in beweging zet.

Meer weten over cupping

Cupping kan het beste gezien worden als een heel stevige massage die wordt uitgevoerd met bollen. Als ervaren acupuncturist pas ik ook cupping toe als dat geschikt is voor mijn cliënten. Wilt u meer weten over cupping of bent u benieuwd of een behandeling ook voor u geschikt en mogelijk is? Neem dan contact met mij op.

Testimonials

Wat onze klanten zeggen

Via een collega van mij bij Michael terecht gekomen in verband met chronische kniepijn na een operatie en uitgebreid revalidatietraject.

Het reguliere traject was nog gaande maar gaf weinig verbetering. Reden om een andere aanpak te overwegen.

Daarnaast was ik zelf als arts heel benieuwd naar de wijze en werking van acupunctuur.

Eerst telefonisch overleg gehad met Michael waarbij bleek dat hij goede ideeën had over de aanpak en in 2-3 behandelingen resultaat wilde boeken.

Dat sprak mij erg aan en wilde ik graag proberen.

Met verschillende technieken ( massage, warmte, acupunctuur, dry needling) die niet pijnloos waren maar wel goed te verdragen heeft hij mij in 3 behandelingen ( binnen 3,5 weken)  van de ergste pijn afgeholpen en de beweeglijkheid van mijn knie verbeterd.

Ongelooflijk snel en goed resultaat waar ik heel blij mee ben.

Michael heeft een hele deskundige en gerichte aanpak waarbij hij verschillende technieken goed weet te combineren om maximaal effect te bereiken.

Inmiddels heb ik na zijn behandelingen met fysiotherapie verder kunnen trainen en kan ik weer wandelen en fietsen zonder pijn. Afgelopen week heb ik zelfs weer getennist!

Fantastisch resultaat.

Mevr. J

“Via een vriendin ben ik bij Michael voor een behandeling gekomen voor mijn onderrug.

Ik liep al maanden met een zeurende pijn en probeerde dat te verhelpen met diverse olie’s en zalfjes maar dat loste niks op.

Met de Dorn therapie die Michael toepaste ging het snel beter, eerst wekelijks maar na

4 keer was ik praktisch van de pijn af. Nu doe ik het alleen als onderhoud 1 keer per

6 of 8 weken en dat bevalt prima het houdt mijn rug los en soepel.

Ik kan zijn behandeling van harte aanraden.”

Ria Hoefsmit
Telefonisch een afspraak maken kan via het volgende telefoonnummer, appen gaat sneller:
WeCreativez WhatsApp Support
Stel hieronder je vraag
👋 Hi, wil je een afspraak maken?
Scroll naar top