Dry needling

Spieren ontspannen door dry needling

Dry needling is een effectieve behandeling tegen verharde of verkrampte spieren. Met 1 naald wordt in de verharde spier geprikt waardoor deze kort samentrekt, een twitch, waarna de gehele spier ontspant. De patiënt ervaart direct een ontspanning van de spier waardoor de pijn vermindert en de beweeglijkheid toeneemt.

Minder pijn, stijfheid of tintelingen door dry needling

Dry needling is vooral geschikt bij klachten als gevolg van spanning of een verkeerde houding. Stijve spieren, een stijve nek, minder kracht in armen of benen of juist tintelingen in armen of benen. Ook hoofdpijn en duizeligheid kunnen worden veroorzaakt door stijve spieren of gewrichten. In al deze gevallen kan dry needling uitkomst bieden.​

Snel effect met dry needling

Deze vorm van fysiotherapie komt oorspronkelijk uit Canada en wordt alweer enkele jaren in Nederland toegepast. Doordat bij dry needling het effect snel merkbaar is, wordt het steeds populairder als behandeling bij stijve spieren. Wel zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. Dry needling heeft snel effect maar kan in sommige gevallen reacties opwekken zoals tijdelijke erge vermoeidheid. Dit komt door het snel vrijkomen van afvalstoffen. De vermoeidheid is na een dag weer voorbij maar de behandeling moet daarom over meerdere sessies verdeeld worden.

Boek nu dry needling! Ervaar zelf het effect van dry needling. Boek nu een behandeling.

Sakura Care voor acupunctuur, massage, en vitaliteitscoaching met therapeut Michael Schuuring.

Testimonials

Wat onze klanten zeggen

Via een collega van mij bij Michael terecht gekomen in verband met chronische kniepijn na een operatie en uitgebreid revalidatietraject.

Het reguliere traject was nog gaande maar gaf weinig verbetering. Reden om een andere aanpak te overwegen.

Daarnaast was ik zelf als arts heel benieuwd naar de wijze en werking van acupunctuur.

Eerst telefonisch overleg gehad met Michael waarbij bleek dat hij goede ideeën had over de aanpak en in 2-3 behandelingen resultaat wilde boeken.

Dat sprak mij erg aan en wilde ik graag proberen.

Met verschillende technieken ( massage, warmte, acupunctuur, dry needling) die niet pijnloos waren maar wel goed te verdragen heeft hij mij in 3 behandelingen ( binnen 3,5 weken)  van de ergste pijn afgeholpen en de beweeglijkheid van mijn knie verbeterd.

Ongelooflijk snel en goed resultaat waar ik heel blij mee ben.

Michael heeft een hele deskundige en gerichte aanpak waarbij hij verschillende technieken goed weet te combineren om maximaal effect te bereiken.

Inmiddels heb ik na zijn behandelingen met fysiotherapie verder kunnen trainen en kan ik weer wandelen en fietsen zonder pijn. Afgelopen week heb ik zelfs weer getennist!

Fantastisch resultaat.

Mevr. J

“Via een vriendin ben ik bij Michael voor een behandeling gekomen voor mijn onderrug.

Ik liep al maanden met een zeurende pijn en probeerde dat te verhelpen met diverse olie’s en zalfjes maar dat loste niks op.

Met de Dorn therapie die Michael toepaste ging het snel beter, eerst wekelijks maar na

4 keer was ik praktisch van de pijn af. Nu doe ik het alleen als onderhoud 1 keer per

6 of 8 weken en dat bevalt prima het houdt mijn rug los en soepel.

Ik kan zijn behandeling van harte aanraden.”

Ria Hoefsmit
Telefonisch een afspraak maken kan via het volgende telefoonnummer, appen gaat sneller:
WeCreativez WhatsApp Support
Stel hieronder je vraag
👋 Hi, wil je een afspraak maken?
Scroll naar top