Pijn in benen en voeten

Pijn in benen en/of voeten is soms gewoon even vervelend, maar na een dagje rust weer voorbij. Is het langdurig, dan werkt ‘even rust’ niet. Dan is een intensievere aanpak de beste behandeling. Bij Sakura Care in Lijnden krijgt u zo’n behandeling, afgestemd op uw klachten en wat het bij u veroorzaakt.

Gerichte behandeling bij langdurige pijn en klachten

Wie een lange wandeling heeft gemaakt, een flink stuk is wezen hardlopen of een dagje ging shoppen, die weet waardoor de vermoeide of zware benen en voeten komen. En dat na een goede nachtrust of de benen even hoog leggen, het meestal ook wel weer voorbij is. Maar vaak is de oorzaak niet zo duidelijk aan te wijzen. En als die pijn of andere klachten dan ook niet zo snel voorbij gaan, is het tijd om een gerichte behandeling op te starten.

Ook bekkenklachten en knieklachten

Pijn in benen en/of voeten kan veroorzaakt worden door aderproblemen, spier- of zenuwaandoeningen maar ook door blokkades of een scheefstand in de wervelkolom. Iets wat ook weer tot bekkenklachten en knieklachten kan leiden. Om de klachten bij de kern aan te pakken, is het zaak eerst te ontdekken wat het veroorzaakt.

EHDB-methode geeft inzicht

Om de oorzaak te achterhalen, pas ik de EHDB-methode toe. Deze methode die staat voor Erkennen, Herkennen, Diagnosticeren en Behandelen, bestaat uit een houdings- en bewegingsscan van het gehele lichaam. Als iets in een lichaam bekneld is of een stoornis heeft, zal het lichaam altijd gaan compenseren om toch zo goed mogelijk te blijven bewegen. Maar juist die compensatie leidt tot klachten. De scan van deze EHDB-methode laat zien waar en wat gecompenseerd wordt. Zo wordt duidelijk wat aangepakt moet worden om de klachten in benen, voeten, rug en dergelijke te verminderen.

Acupunctuur en deep tissue-massage

Een behandeling om de oorzaak aan te pakken kan acupunctuur zijn. Daarmee worden blokkades opgeheven zodat de energie weer gaat stromen. Dit versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam. Ook een deep tissue-massage kan een effectieve aanpak zijn. Net als bij acupunctuur worden ook met deze intensieve massage de blokkades opgeheven.

Dorn Breuss-techniek bij pijn in benen, voeten en bekken- of knieklachten

Een andere methode om pijn in benen en voeten of bekken- of knieklachten te behandelen, is de Dorn Breuss-techniek. Dit werkt bijvoorbeeld goed als de oorzaak voor deze klachten terug te leiden is tot een blokkade in de wervelkolom. Bij de Dorn Breuss-techniek zet ik wervels namelijk via een milde manipulatie weer terug waarna een ontspannen massage langs de wervelkolom volgt. Deze techniek is pijnloos en verloopt soepel. Door de ontspanning die vrijwel altijd direct optreedt, is er meestal snel verlichting van de klachten.

Een behandeling afgestemd op uw klachten, lichaam en uw verhaal

Wat de pijn in de benen, voeten en klachten in knieën en bekken veroorzaakt, kan heel divers zijn. En juist daarom moet een behandeling altijd aangepast worden op uw verhaal en uw klachten. Pas dan zal het effectief zijn. Ik kijk altijd naar uw lichaam, luister naar uw klachten en zoek de oorzaken daarmee op. Daar pas ik dan mijn behandeling op aan en stel die bij als dat nodig is. Zo ontstaat een behandeling waarmee uw klachten verminderen of zelfs helemaal verholpen worden.

Geen pijn meer in benen, voeten, knieën of bekken? Maak dan nu een afspraak!

Wilt u ook van de pijn in benen en voeten af? Of uw knieën- en bekkenklachten laten behandelen? Laten we dan eens kennismaken. Ik sta voor u klaar in mijn praktijk Sakura Care in Lijnden. Maakt u snel een afspraak?

Testimonials

Wat onze klanten zeggen

Via een collega van mij bij Michael terecht gekomen in verband met chronische kniepijn na een operatie en uitgebreid revalidatietraject.

Het reguliere traject was nog gaande maar gaf weinig verbetering. Reden om een andere aanpak te overwegen.

Daarnaast was ik zelf als arts heel benieuwd naar de wijze en werking van acupunctuur.

Eerst telefonisch overleg gehad met Michael waarbij bleek dat hij goede ideeën had over de aanpak en in 2-3 behandelingen resultaat wilde boeken.

Dat sprak mij erg aan en wilde ik graag proberen.

Met verschillende technieken ( massage, warmte, acupunctuur, dry needling) die niet pijnloos waren maar wel goed te verdragen heeft hij mij in 3 behandelingen ( binnen 3,5 weken)  van de ergste pijn afgeholpen en de beweeglijkheid van mijn knie verbeterd.

Ongelooflijk snel en goed resultaat waar ik heel blij mee ben.

Michael heeft een hele deskundige en gerichte aanpak waarbij hij verschillende technieken goed weet te combineren om maximaal effect te bereiken.

Inmiddels heb ik na zijn behandelingen met fysiotherapie verder kunnen trainen en kan ik weer wandelen en fietsen zonder pijn. Afgelopen week heb ik zelfs weer getennist!

Fantastisch resultaat.

Mevr. J

“Via een vriendin ben ik bij Michael voor een behandeling gekomen voor mijn onderrug.

Ik liep al maanden met een zeurende pijn en probeerde dat te verhelpen met diverse olie’s en zalfjes maar dat loste niks op.

Met de Dorn therapie die Michael toepaste ging het snel beter, eerst wekelijks maar na

4 keer was ik praktisch van de pijn af. Nu doe ik het alleen als onderhoud 1 keer per

6 of 8 weken en dat bevalt prima het houdt mijn rug los en soepel.

Ik kan zijn behandeling van harte aanraden.”

Ria Hoefsmit
Telefonisch een afspraak maken kan via het volgende telefoonnummer, appen gaat sneller:
WeCreativez WhatsApp Support
Stel hieronder je vraag
👋 Hi, wil je een afspraak maken?
Scroll naar top