Maag- en darmklachten

Met acupunctuur en voedingsadvies snel resultaat bij maag- en darmklachten!

Maagklachten of darmklachten, beide zorgen ervoor dat je je vervelend voelt en vaak last hebt van veel klachten als misselijkheid, krampen en buikpijn. Als het spijsverteringsstelsel niet goed werkt, kan dat veroorzaakt worden door blokkades. Acupunctuur helpt die blokkades op te heffen waarmee de maag- en darmklachten ook verminderen of zelfs verdwijnen.

Minder energie en vervelende klachten bij maag- en darmproblemen

Maag- en darmproblemen komen veel voor; een op de drie heeft er wel eens last van. Voor een op de vijf is het zelfs dagelijkse kost. De klachten die hierdoor veroorzaakt worden zijn divers; winderigheid, buikpijn, veel boeren, een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, misselijkheid, diarree of obstipatie. Klachten dus waardoor je minder energie hebt en je je ronduit vervelend voelt.

PDS, het prikkelbare darm syndroom, behandelen met acupunctuur

Veel darmklachten worden veroorzaakt door PDS; het prikkelbare darm syndroom. Eigenlijk is dit een verzamelnaam voor allerlei darmklachten, van buikpijn en een opgeblazen gevoel tot diarree. De darmen trekken van nature samen om voedselresten te vervoeren. Bij PDS zijn de zenuwen in de darmen overprikkeld wat de natuurlijke beweging verstoort. De oorzaak daarvan kan heel divers zijn; van bepaalde voedingsmiddelen tot spanningen. De aanpak kan echter eenduidig zijn; acupunctuur. Daarvan is bekend dat het een prikkelbare darm tot rust kan brengen en daarmee de klachten kan laten verminderen en zelfs verhelpen.

Acupunctuur bij maag- en darmklachten

Acupunctuur richt zich op de energie die in het lichaam stroomt. Zodra blokkades die doorstroom hinderen, ontstaan klachten. Acupunctuur behandelt die blokkades waardoor het lichaam zelf de klachten kan aanpakken. Bij maag- en darmklachten zet ik dan ook acupunctuur in om de energiebalans in het spijsverteringsstelsel te herstellen.

Ook voedingsadvies en orthomoleculaire therapie

Naast acupunctuur kijk ik ook altijd naar het geheel; wat laat het lichaam zien, wat vertelt u mij en wat zou nog meer van invloed kunnen zijn op de oorzaak van de maag- en darmklachten? Eetgewoontes en de gehele leefwijze bijvoorbeeld kunnen namelijk ook leiden tot verstoringen van de spijsvertering. Voedingsadvies, leefstijltips en orthomoleculaire therapie kunnen daarom ook onderdeel zijn van de behandeling om de maagklachten en darmklachten aan te pakken.

Werk effectief aan de bestrijding van maag- en darmklachten, bij Sakura Care in Lijnden

Heeft u ook last van maag- en/of darmklachten? Dan help ik u graag om die te verminderen of zelfs te verhelpen. Met onder andere acupunctuur en voedingsadvies creëer ik een behandeling die specifiek op uw klachten gericht is. Wilt u daar meer over weten? Maak dan een afspraak bij mijn praktijk Sakura Care in Lijnden.

Testimonials

Wat onze klanten zeggen

Via een collega van mij bij Michael terecht gekomen in verband met chronische kniepijn na een operatie en uitgebreid revalidatietraject.

Het reguliere traject was nog gaande maar gaf weinig verbetering. Reden om een andere aanpak te overwegen.

Daarnaast was ik zelf als arts heel benieuwd naar de wijze en werking van acupunctuur.

Eerst telefonisch overleg gehad met Michael waarbij bleek dat hij goede ideeën had over de aanpak en in 2-3 behandelingen resultaat wilde boeken.

Dat sprak mij erg aan en wilde ik graag proberen.

Met verschillende technieken ( massage, warmte, acupunctuur, dry needling) die niet pijnloos waren maar wel goed te verdragen heeft hij mij in 3 behandelingen ( binnen 3,5 weken)  van de ergste pijn afgeholpen en de beweeglijkheid van mijn knie verbeterd.

Ongelooflijk snel en goed resultaat waar ik heel blij mee ben.

Michael heeft een hele deskundige en gerichte aanpak waarbij hij verschillende technieken goed weet te combineren om maximaal effect te bereiken.

Inmiddels heb ik na zijn behandelingen met fysiotherapie verder kunnen trainen en kan ik weer wandelen en fietsen zonder pijn. Afgelopen week heb ik zelfs weer getennist!

Fantastisch resultaat.

Mevr. J

“Via een vriendin ben ik bij Michael voor een behandeling gekomen voor mijn onderrug.

Ik liep al maanden met een zeurende pijn en probeerde dat te verhelpen met diverse olie’s en zalfjes maar dat loste niks op.

Met de Dorn therapie die Michael toepaste ging het snel beter, eerst wekelijks maar na

4 keer was ik praktisch van de pijn af. Nu doe ik het alleen als onderhoud 1 keer per

6 of 8 weken en dat bevalt prima het houdt mijn rug los en soepel.

Ik kan zijn behandeling van harte aanraden.”

Ria Hoefsmit
Telefonisch een afspraak maken kan via het volgende telefoonnummer, appen gaat sneller:
WeCreativez WhatsApp Support
Stel hieronder je vraag
👋 Hi, wil je een afspraak maken?
Scroll naar top